Kérdése van? Hívjon minket! +36703957775

Natúrkozmetika blog. Kozmetikai hírek, írások. Daisy natúrkozmetikum

Az arcápolás legfontosabb lépései natúrkozmetikum használatával

Daisy natural cosmetics
Daisy natural cosmetics
2021.07.28 16:18
Az arcápolás legfontosabb lépései natúrkozmetikum használatával

Az arcápolás a bőr szennyeződésektől való megtisztítását, anyagcseréjének javítását, táplálását, hidratálását jelenti, melynek együttes célja a bőr öregedésének késleltetése.

Az arcápolás a bőr szennyeződésektől való megtisztítását, anyagcseréjének javítását, táplálását, hidratálását jelenti, melynek együttes célja a bőr öregedésének késleltetése.

 

Az arctisztítás


Az arcápolás első és legfontosabb lépése az arctisztítás.

E nélkül nem lesz megfelelő minőségű a bőröd. 


Tudod, hogy miért? A bőr a legnagyobb felületű szervünk. 

arcápolás

Felületét napközben különféle fizikai és kémiai behatások érik, mint az UV sugárzás, városi szmog, por veszi körül. 

Sminkmaradványok és a környezetből származó szennyező anyagok miatt a megfelelő mennyiségű oxigén hiányában a bőrlégzés gátolttá válik.


A felsorolt tényezők károsan hatnak a bőrre rontják annak állapotát, megzavarják a benne lejátszódó élettani folyamatokat.


Ha eddig nem tetted, akkor mindenképpen iktasd be az arctisztítást az esti arcápolási rutinodba, hisz a bőr sohasem ápolható annak rendszeres, alapos letisztítása nélkül!


Olyan arclemosót válassz,

  • mely bőrtípusodhoz igazodik,
  • kíméletes arcbőrödhöz,
  • nem tartalmaz SLS-t, sem SLeS-t,
  • nem bontja meg a felületi emulziót (hidrofil lipid), ezáltal bőröd védőrétege tovább működik.

 

A bőr anyagcseréjének fokozása

A bőr természetes öregedésével egészen addig nem foglalkozunk, amíg észre nem vesszük az első apró ráncokat.

A kor előrehaladtával, a lassuló anyagcsere folyamatoknak köszönhetően egyre látványosabbá válik arcbőrünk változása.


A bőr vérkeringésének javításával segítheted annak anyagcseréjét, meggyorsítva a tápanyag, az oxigén, valamint a bomlástermékek és a szén-dioxid gyorsabb áramlását.

Így, az anyagcsere folyamatok optimalizásával a bőr állapotát, megjelenését, rugalmasságát szinten tudod tartani, és javítani azt.

Az arcbőr vérkeringését masszázzsal fokozhatod a legjobban.

Ha pedig arctisztításhoz olyan komplex terméket választasz, mely a kíméletes tisztítás mellett apró magőrleményeket tartalmaz, szintén hozzájárulsz a bőr vérkeringésének javításához.

Mi imádjuk a praktikus, multifunkciós kozmetikumokat, ezért is alkottuk meg a CAVIAR CLEANSER arclemosó és arcradírunkat, mely gazdag AHA forrást tartalmazó citruskaviár kivonattal készült kíméletes arclemosó gél.

Serkenti a kollagéntermelést, ezáltal lágyabbá és simábbá teszi a bőrt, valamint csökkenti a megnagyobbodott pórusok méretét, segítve a pattanásos arcbőr kezelését is.

A benne lévő mandulahéj és olívamag őrlemény pedig fokozza a bőr vérkeringését, valamint kíméletesen eltávolítja az elhalt hámsejteket.

 

A bőr táplálása és hidratálása
 

Ahhoz, hogy bőrünk egészségét hosszú ideig fenn tudjuk tartani, szükség van a bőrtápláló anyagok rendszere alkalmazására is.

A bőrtápláló anyagok közös tulajdonsága, hogy fokozzák a bőr egészségét, pótolják a tisztálkodáskor eltávozó zsíranyagokat és természetes hidratáló faktorokat. 


Hámképző-, tonizáló-, és hidratáló hatásúak.
A bőrtápláló anyagok a természetes zsírok, olajok, a vitaminok, a nedvességmegkötő és nedvességmegtartó (NMF -természetes hidratáló faktor) képességgel rendelkező anyagok, a gyógynövények.

Azt, hogy melyik bőrtípusnak pontosan milyen bőrtápláló anyagokra van szüksége, következő cikkünkben olvashatod.