Kérdése van? Hívjon minket! +36703957775

Natúrkozmetika blog. Kozmetikai hírek, írások. Daisy natúrkozmetikum

Az arcolajról másképp. Bio kozmetikum

Daisy natural cosmetics
Daisy natural cosmetics
2021.07.28 19:33
Az arcolajról másképp. Bio kozmetikum

Kombinált bőrömnek is, mint minden bőrtípusnak szükséges van az olajra, mely a bőrfelszíni hidrofil-lipidet, a bőr védekező képességét erősíti. Ha megbomlik a zsír (lipid) és víz aránya a bőrfelszínen, kémiai anyagok és kórokozók juthatnak a bőrbe, valamint több víz jut a bőr mélyebb rétegeiből a bőr felszínére, így vízhiányos bőr alakul ki.

Kombinált bőrömnek is, mint minden bőrtípusnak szükséges van az olajra, mely a bőrfelszíni hidrofil-lipidet, a bőr védekező képességét erősíti.

Ha megbomlik a zsír (lipid) és víz aránya a bőrfelszínen, kémiai anyagok és kórokozók juthatnak a bőrbe, valamint több víz jut a bőr mélyebb rétegeiből a bőr felszínére, így vízhiányos bőr alakul ki.

Ha egy jól összeállított arcolajat használsz, ami mentes a paraffinolajtól, bőrpuhító (emolliens) olajokon kívül, esszenciális zsírsavakat, - linol-, linolénsavat, fitoszterolokat és vitaminokat tartalmaz, akkor az eredmény egy puha, rugalmas hidratált bőr.

Ha az említett esszenciális zsírsavakat tartalmazó olajok kombinációját választod, akkor azok beépülnek a bőr védőrétegébe, vízmegkötő és gyulladáscsökkentő tulajdonságai mellett, még késleltetik az öregedés jeleit is.

Hogyan használd?

Mindenképpen nedves bőrre, hisz a víz segíti az olajok felszívódását.

Én szeretem a praktikus, multifunkciós megoldásokat, és így vagyok az arcolajjal is.

Nézzük, mire tudod még használni!

  • arckrém feljavítására: Felturbózhatod vele hidratáló krémed hatását, - pár cseppet keverj el arckrémedbe.
  • kíméletes sminkeltávolításra: Csepegtess pár cseppet egy nedves pamutkorongra és óvatos mozdulatokkal töröld le vele a sminket. A szempillaspirál se lehet neki akadály.
  • arcmasszázshoz: Kicsivel többet használj, mint arcápolásra, szintén nedves bőrre alkalmazva. Ekkor bentről kiféle haladj simító, körkörös mozdulatokkal, - elkerülve a szemkörnyéket. Az arcmasszázsról részletek később...
  • arcpakolás készítéséhez: Nagy kedvencem a por állagú arcpakolás*, amiből egy kis adag víz, vagy hidrolátum hozzáadásával friss arcpakolást tudsz magadnak készíteni. Bátran próbáld ki, hogy 1-2 csepp olajat adsz a keverékhez. *Hamarosan!
  • napozás utáni arcápolásra: Ahogy fent írtam a jól összeállított arcolaj beépül a bőr védőrétegébe, vízmegkötő és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik, ezért kiváló gyógyír egy napozás utáni sérült, károsodott bőrnek.